Zioła dla przydatków z kaliną Natura Wita
Mieszanka kwiatowa z wiązówką Natura Wita
Mieszanka kwiatowa z piwonią Natura Wita
Lapacho kora (herbata Inków) Natura Wita
SKŁADNIKI: lapacho kora
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1 łyżkę kory zalać szklanką wody. Gotować na małym ogniu przez 10-15 minut, a następnie odstawić na 10 minut, odcedzić.
PRZECIWWSKAZANIA: Nie zaleca się picia wywaru z lapacho w ciąży i w czasie karmienia piersią, łączyć z lekami. Nie podawać dzieciom.
PRZECHOWYWANIE: w temperaturze pokojowej, w szczelnym opakowaniu np. puszka, słoik, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem i wilgocią.
Chinowiec kora Natura Wita
SKŁADNIKI: chinowiec kora
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1/2 łyżeczki kory zalać jedną szklanką wody, gotować na małym ogniu 5 minut. Odstawić na 20-30 minut, przecedzić.
WAŻNE: Przed zastosowaniem należy zasięgnąć porady fitoterapeuty lub lekarza. Surowiec nie powinien być stosowany przez kobiety w ciąży oraz matki karmiące piersią, jak również małe dzieci. Produkt również może wchodzić w interakcje z lekami oraz powodować alergie.
PRZECHOWYWANIE: w temperaturze pokojowej w szczelnym opakowaniu np. puszka, słoik, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem i wilgocią.
Kapsułki ANDROGRAPHIS na odporność Natura Wita
Zawartość składników wykazujących efekt fizjologiczny w dziennej porcji produktu - dwie kapsułki - brodziuszka wiechowata Andrographis paniculata ekstrakt - 800 mg.
Składniki: ziele brodziuszki wiechowatej Andrographis paniculata Herba ekstrakt DER 4,5:1, substancja przeciwzbrylająca: krzemionka bezpostaciowa: materiał kapsułki: żelatyna wołowa. Zawartość substancji czynnych produktu: andrografolid 160 mg
Zalecane spożycie: jedna kapsułka dwa razy dziennie po jedzeniu, popijać wodą.
Ostrzeżenie: osoby nadwrażliwe na zawarte składniki powinny wstrzymać się z spożyciem suplementu. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych. Nie zalecany dla kobiet w ciąży i karmiących.
Producent: Natura Wita
Porzeczka czarna owoc 250g NATURA WITA
Owoc czarnej porzeczki - Ribes nigrum
Czarna porzeczka jest rośliną, która swoje szerokie zastosowanie znajduje w naturalnej medycynie już od dawna. Jako surowiec zielarski wykorzystuje się liść i owoc. Suszone owoce czarnej porzeczki mogą być zjadane jako przekąska oraz dodawane jako składnik wielu naparów. Suszony owoc czarnej porzeczki nadaje się również jako dodatek do odwarów czy nalewek.
Morwa biała owoc 100g NATURA WITA
Właściwości lecznicze morwy są wysoko cenione w tradycyjnej medycynie chińskiej i tybetańskiej. W lecznictwie tybetańskim używa się jej przy stanach zapalnych tkanki kostnej i okołostawowej oraz w chorobach kobiecych. W chińskiej medycynie z owoców wytwarza się syrop polecany w chorobach żołądkowych, zaparciach i kolkach. Suszone owoce mają właściwości wzmacniające i regenerujące siły. Zawierają aż do 20% cukrów – głównie glukozę, maltozę, sacharozę i fruktozę; ponadto kwasy organiczne – cytrynowy i jabłkowy, oraz sole mineralne, żelazo oraz olejek lotny. Obecność dużej ilości łatwo przyswajalnego żelaza sprawia, że owoce morwy używane są w anemii, podawane są wątłym, często chorującym dzieciom.
Wiesiołek dwuletni 50g NATURA WITA
Dwuletni wiesiołek - Oenothera biennis
Wiesiołek zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy, skrobię oraz wiele soli mineralnych. Można spożywać go w formie całych lub mielonych nasion, na przykład jako dodatek do kefirów, musli i jogurtów. Może być doskonałym wsparciem w walce z nadwagą, ponieważ nie tylko wspomaga trawienie, ale również zapobiega magazynowaniu się tłuszczów.
Morela pestka 100g NATURA WITA
Morela zwyczajna - Prunus armeniaca
Pestki moreli zawierają amigdalinę zwaną inaczej witaminą B17. Zainteresowanie nią wzrosło, gdy w latach 20 ubiegłego wieku, dr Ernst Theodore Krebss podał informację, że substancja ta może zwalczać choroby nowotworowe. Niestety nie ma jednoznacznych badań naukowych, które dopuściłyby ten związek do oficjalnego lecznictwa, podobnie jak dziesiątków innych związków znajdujących się w ziołach.
Żurawina owoc 50g NATURA WITA
Owoc żurawiny - Vaccinum
Owoc żurawiny ma dużą wartość odżywczą, smakową i leczniczą. Jest cennym źródłem naturalnych witamin i soli mineralnych. Posiada bogate zasoby naturalnej witaminy C i A, witamin z grupy B-kompleks (B1, B2, B6). Zawiera również karotenoidy, sole mineralne (w tym sole jodu), kwasy organiczne, a zwłaszcza kwas askorbinowy i cytrynowy, pektyny, garbniki, polifenole i antocyjany.