Fiołek trójbarwny bratek 100g Natura Wita
Dziewanna kwiat 25g Natura Wita
Bez czarny kwiat 50g Natura Wita
Babka płesznik nasiona 100g Natura Wita
Szczeć pospolita korzeń 100g Natura Wita
Szczeć pospolita korzeń - Dipsacus Fullonum
Szczeć pospolita wykorzystywana jest do leczenia dolegliwości trawiennych. Pomaga podczas biegunek, stymuluje pracę układu moczowego. Wspiera proces oczyszczania organizmu, usuwając z niego toksyny. Dodatkowo pobudza apetyt, jak również chroni wątrobę i wspiera jej regenerację.
Rokitnik owoc eko 100g Natura Wita
Rokitnik owoc
Owoc rokitnik jest naturalnym źródłem witaminy C i chociaż jest jej mniej niż np. w owocach róży, to znacznie wolniej ulega ona rozkładowi podczas ich przechowywania czy przetwarzania. To prawdziwe bogactwo witamin – witaminy z grupy B, witamina E, F, K, P, kwas foliowy, prowitamina A, antocyjany, flawonoidy, fosfolipidy, sterydy (prowitamina D), garbniki, cukry, kwasy organiczne (cytrynowy, jabłkowy, nikotynowy), oraz makro i mikroelementów tj. żelazo, bor, mangan.
Morwa biała owoc eko 250g Natura Wita
Właściwości lecznicze morwy są wysoko cenione w tradycyjnej medycynie chińskiej i tybetańskiej. W lecznictwie tybetańskim owoc morwy białej nazywa się „darshing” i używa się go przy stanach zapalnych tkanki kostnej i okołostawowej oraz w chorobach kobiecych. W chińskiej medycynie z owoców wytwarza się syrop polecany w chorobach żołądkowych, zaparciach i kolkach.
Morwa biała liść eko 150g Natura Wita
Liść morwy białej zawiera substancje hamujące działanie enzymów odpowiedzialnych za rozkład węglowodanów w organizmie (ograniczające metabolizm cukrów złożonych w glukozę). Dzięki temu część węglowodanów przechodząc przez jelita pozostaje niestrawiona i wydalana z organizmu, co w efekcie prowadzi do ograniczenia wchłanianie glukozy przez organizm i uzyskania niższego poziomu cukru we krwi po posiłkach.
Gryka łuska mielona eko 250g
Łuska gryki jest źródłem witamin z grupy B (B1 – tiamina, B2 – ryboflawina, B6 – pirydoksyna), choliny, kwasu pantotenowego oraz witaminy PP i P (które zapobiegają pękaniu naczyniek krwionośnych, polepszają przyswajanie wapnia, regulują przepuszczalność mikrokapilar), a także tokoferolu zwanego witaminą młodości. Zawiera również kwasy organiczne i składniki mineralne (P, K, Mg, Zn, Cu, Mn), które są ważne z odżywczego i żywieniowego punktu widzenia.