Rak jest chorobą środowiskową KLAUS-DIETRICH RUNOW
Książka „Rak jest chorobą środowiskową” opowiada o tym, jak oczyszczanie organizmu z toksyn oraz terapia substancjami odżywczymi wzmacnia i buduje naszą odporność.
Diagnoza „rak” nie zawsze musi oznaczać to najgorsze. Przy tej chorobie kluczową rolę odgrywa czas – im wcześniejsze rozpoznanie, tym lepsze rokowania. Najważniejszym aspektem jest profilaktyka.
Autor książki Klaus-Dietrich Runow analizuje „raka”, zaczynając od strony emocjonalnej i egzystencjalnej, zabierając czytelnika w podróż po tym co nas otacza – począwszy od powietrza przez kosmetyki oraz żywność. Zwraca uwagę na to, gdzie znajdują się niebezpieczne substancje rakotwórcze.
Autor daje do zrozumienia, że indywidualna terapia odżywcza i detoksykacyjna oraz nagła i drastyczna zmiana stylu życia może stanowić podstawę profilaktyki i skutecznie towarzyszyć klasycznemu leczeniu raka, nie osłabiając jego skuteczności.
Po przeczytaniu tej książki inaczej spojrzysz na, chociażby swój żel pod prysznic i na to, co pojawia się na twoim talerzu. Pacjenci chorzy na raka dowiedzą się, jakie składniki odżywcze oraz substancje pochodzenia roślinnego mogą przyjmować w trakcie klasycznej chemio i radioterapii, a których powinni bezwzględnie unikać.
Z książki możemy dowiedzieć się, że:
już zaledwie po kilku dniach od zmiany diety na ekologiczną spada stężenie pestycydów w naszym organizmie,
osoby często spożywające żywność z puszek narażają się na szkodliwe działanie hormonopodobnych toksyn środowiskowych,
redukcja wagi (nawet 3 kg) zmniejsza ryzyko zachorowalności na raka piersi nawet o 24%,
składniki mineralne, witaminy oraz substancje działające ochronnie – takie jak koenzym Q10, glutation, kwas alfa-liponowy oraz roślinne substancje czynne wpływają korzystnie na nasze DNA, oraz telomery,
wsparcie naszych mitochondriów wzmacnia odporność, poprawia samopoczucie oraz wspomaga detoksykację organizmu.
Książka pozwala inaczej spojrzeć na to czego na co dzień używamy – chociażby do codziennego mycia oraz na to, co pojawia się na naszych talerzach. Osoby chore na raka, mogą z książki dowiedzieć się, jakie składniki odżywcze oraz substancje pochodzenia roślinnego mogą śmiało przyjmować w trakcie klasycznej chemio i radioterapii, a których powinni kategorycznie unikać.
Autor udowadnia, że nawet drobne zmiany w naszych nawykach żywieniowych oraz poprawa aktywności fizycznej – może prowadzić do znacznej poprawy jakości życia, a nawet zapobiegać powstawaniu nowotworu. Jeśli dołączymy do tego detoksykację oraz terapię związaną z ochroną komórek możemy osiągnąć spektakularne efekty.
Okładka: Twarda
Wydawnictwo: Mito-Pharma® (Gorzów Wielkopolski)
Rok wydania: 2022 (wydanie 1)
Ilość stron: 349
KLAUS-DIETRICH RUNOW – lekarz medycyny, urodzony w 1955 roku, który jako pierwszy lekarz z Niemiec zdał egzamin z medycyny środowiskowej w USA i otrzymał certyfikat International Board for Environmental Medicine. Wydając książkę „Klinische Ökologie“ i zakładając w 1989 roku pierwszy w Niemczech Instytut Medycyny Środowiskowej, stał się jednym z pionierów tej gałęzi nauk medycznych. Od 2009 roku wraz ze swoim zespołem IFU (Institut für Umweltmedizin) pracuje i przyjmuje pacjentów w historycznym centrum miasteczka Wolfhagen koło Kassel.