Sposób spożycia
Spożywać 3 kapsułki 1 raz dziennie w trakcie posiłku.
Zalecane dzienne spożycie
Zalecana porcja dzienna (3 kapsułki):
Glutation – 300 mg
Składniki
Inulina, glutation, fosfolipidy (z lecytyny słonecznikowej), kapsułka (HPMC hydroksypropylometyloceluloza, guma gellan).
Przechowywanie
Chronić przed światłem, przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Środki ostrożnościNie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych, nie powinien być stosowany przez kobiety w ciąży i karmiące bez konsultacji lekarskiej. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Zalecamy zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Wyjaśnienie co to liposomy?
Pęcherzyki liposomów mają budowę z błony lipidowej i wypełnione są wodą lub substancjami aktywnymi. Mają zdolność do przenikania przez bariery biologiczne, dzięki czemu mogą być wykorzystywane do dostarczania składników aktywnych, w tym leków, witamin i substancji kosmetycznych.
Jakie są korzyści suplementacji witamin w postaci liposomów?
Liposomalne formy suplementów są coraz częściej wykorzystywane w medycynie i kosmetologii ze względu na ich potencjalne korzyści. Poprzez lepsze wchłanianie składników aktywnych, dostarczanie ich do konkretnych miejsc w organizmie i zmniejszenie ryzyka skutków ubocznych, suplementy liposomalne mogą poprawić zdrowie i samopoczucie.
Co to jest glutation?
Glutation to tripeptyd, czyli cząsteczka zbudowana z trzech aminokwasów: kwasu glutaminowego, cysteiny i glicyny. Jest to jedna z najważniejszych endogennych substancji antyoksydacyjnych występujących w organizmie człowieka. Glutation pełni wiele ważnych funkcji, w tym neutralizację wolnych rodników, detoksykację a także wpływa na metabolizm komórkowy.
Gdzie występuje glutation?
Glutation jest tripeptydem występującym naturalnie w organizmie, a także w niektórych produktach spożywczych. Można go znaleźć w takich produktach jak awokado, brokuły, szpinak, czosnek, cebula, jarmuż, kurkuma, pomidory, truskawki, grejpfruty, papaja i mango. W organizmie jest syntetyzowany z aminokwasów: kwasu glutaminowego, cysteiny i glicyny.
Jak stosować glutation?
Glutation jest naturalnym związkiem występującym w organizmie człowieka, ale jest również dostępny w formie suplementów diety. Sposób stosowania glutationu zależy od celu jego stosowania. W przypadku suplementów diety, zwykle zaleca się przyjmowanie 300mg glutationu dziennie, ale dawka ta może się różnić w zależności od konkretnego produktu i zaleceń producenta.