Sposób spożycia
Spożywać 2 kapsułki 1 raz dziennie w trakcie posiłku.
Zalecane dzienne spożycie
Zalecana porcja dzienna (2 kapsułki):
Olej lniany zimnotłoczony – 1000 mg,
w tym: kwas alfa-linolenowy – 428 mg,
kwas linolowy – 66 mg
kwas oleinowy – 66 mg
Składniki
Olej lniany zimnotłoczony, żelatyna wołowa, substancja utrzymująca wilgoć, glicerol, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.
Przechowywanie
Chronić przed światłem, przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Środki ostrożności
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych, nie powinien być stosowany przez kobiety w ciąży i karmiące bez konsultacji lekarskiej. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Zalecamy zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Ze względu na naturalne pochodzenie oleju lnianego, po dłuższym czasie można zaobserwować półstały osad wypełnienia kapsułki. Zjawisko to nie wpływa na jakość produktu.
Jaki materiał jest stosowany do produkcji kapsułki OLICAPS omega 3-6-9?
Kapsułka OLICAPS omega 3-6-9 jest wykonana z żelatyny wołowej, wody i glicerolu. Kapsułka jest wypełniona olejem lnianym zimno tłoczonym.
Z czego składa się OLICAPS omega 3-6-9?
Kapsułki omega 3-6-9 zawierają kwas alfa-linolenowy, linolowy i oleinowy, pozyskiwane z oleju lnianego. Produkt nie zawiera m.in. sztucznych wypełniaczy, przeciwzbrylaczy i barwników.
Jak działa ALA i LA?
Kwasy alfa-linolenowy (ALA) i linolowy (LA) pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku dziennego spożycia: 2 g ALA i 10 g LA.
Co to są kwasy omega 3-6-9?
Kwasy omega 3-6-9 to rodzaj kwasów tłuszczowych, które są niezbędne dla organizmu i powinny być dostarczane z dietą. W skład kwasów omega-3 wchodzą między innymi kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA), a można je znaleźć przede wszystkim w tłustych rybach, takich jak łosoś, tuńczyk czy sardynki. Kwasy omega-6, takie jak kwas linolowy, występują w olejach roślinnych, orzechach i nasionach, natomiast kwasy omega-9, takie jak kwas oleinowy, występują przede wszystkim w oleju oliwnym i oleju rzepakowym.
Co zawiera kwasy omega 3-6-9?
Kwasy tłuszczowe omega-3, omega-6 i omega-9 są istotne dla zdrowia człowieka i występują w różnych produktach spożywczych. Omega-3 znajduje się przede wszystkim w rybach tłustych i olejach z ryb i alg morskich, omega-6 w olejach roślinnych, orzechach i nasionach, a omega-9 w oleju oliwnym, oleju z orzechów makadamia i oleju z awokado.