Lapacho kora (herbata Inków) Natura Wita
SKŁADNIKI: lapacho kora
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1 łyżkę kory zalać szklanką wody. Gotować na małym ogniu przez 10-15 minut, a następnie odstawić na 10 minut, odcedzić.
PRZECIWWSKAZANIA: Nie zaleca się picia wywaru z lapacho w ciąży i w czasie karmienia piersią, łączyć z lekami. Nie podawać dzieciom.
PRZECHOWYWANIE: w temperaturze pokojowej, w szczelnym opakowaniu np. puszka, słoik, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem i wilgocią.
Chinowiec kora Natura Wita
SKŁADNIKI: chinowiec kora
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1/2 łyżeczki kory zalać jedną szklanką wody, gotować na małym ogniu 5 minut. Odstawić na 20-30 minut, przecedzić.
WAŻNE: Przed zastosowaniem należy zasięgnąć porady fitoterapeuty lub lekarza. Surowiec nie powinien być stosowany przez kobiety w ciąży oraz matki karmiące piersią, jak również małe dzieci. Produkt również może wchodzić w interakcje z lekami oraz powodować alergie.
PRZECHOWYWANIE: w temperaturze pokojowej w szczelnym opakowaniu np. puszka, słoik, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem i wilgocią.
Morwa biała owoc 100g NATURA WITA
Właściwości lecznicze morwy są wysoko cenione w tradycyjnej medycynie chińskiej i tybetańskiej. W lecznictwie tybetańskim używa się jej przy stanach zapalnych tkanki kostnej i okołostawowej oraz w chorobach kobiecych. W chińskiej medycynie z owoców wytwarza się syrop polecany w chorobach żołądkowych, zaparciach i kolkach. Suszone owoce mają właściwości wzmacniające i regenerujące siły. Zawierają aż do 20% cukrów – głównie glukozę, maltozę, sacharozę i fruktozę; ponadto kwasy organiczne – cytrynowy i jabłkowy, oraz sole mineralne, żelazo oraz olejek lotny. Obecność dużej ilości łatwo przyswajalnego żelaza sprawia, że owoce morwy używane są w anemii, podawane są wątłym, często chorującym dzieciom.
Malina owoc 50g NATURA WITA
Goji owoc 500g NATURA WITA
Goji owoc - Lycium Barbarum
Owoc goji uznawany w wschodniej kulturze za owoc długowieczności zawiera bardzo dużo antyoksydantów oraz składników mineralnych. Można stwierdzić iż jest ‘’bombą’’ witaminową która wzmacnia, regeneruje oraz pobudza cały organizm. Witaminy zawarte w owocach goji dodają siły, wigoru i energii do działania. Dodatkowo owoce są bardzo przyjemne w smaku, można je spożywać jako przekąskę lub jako dodatek do herbat. Owoc goji to także najlepszy naturalny środek do zachowania zdrowej, jędrnej i młodej skóry ponieważ jest najbogatszym źródłem przeciwutleniaczy, które spowalniają procesy starzenia się organizmu.
Goji owoc 70g NATURA WITA
Owoc goji - Lycium Barbarum
Owoc goji uznawany w wschodniej kulturze za owoc długowieczności zawiera bardzo dużo antyoksydantów oraz składników mineralnych. Można śmiało stwierdzić iż jest ‘’bombą’’ witaminową. Wzmacnia, regeneruje oraz pobudza cały organizm. Witaminy zawarte w owocach goji dodają siły, wigoru i energii do działania. Dodatkowo są bardzo przyjemne w smaku, lekko słodkie. Można je spożywać jako przekąskę lub jako dodatek do herbat. Owoc goji to także najlepszy naturalny środek do zachowania zdrowej, jędrnej i młodej skóry ponieważ jest najbogatszym źródłem przeciwutleniaczy, które spowalniają procesy starzenia się organizmu.
Gryka łuska mielona 250g NATURA WITA
Dzika róża owoc 250g NATURA WITA
Owoc dzikiej róży - Fructus Rosae
Wielokierunkowe działanie owoców róży wynika z dużej zawartości witaminy C. Warto nadmienić, iż witamina C zawarta w róży jest aktywna i trwała w przeciwieństwie do syntetycznej, która przedawkowana jest przyczyną m.in. biegunki. Dzika róża wykazuje działanie wzmacniające, odżywcze, witaminizujące.
Dzika róża skórka 100g NATURA WITA
Dzika róża skórka - Fructus Rosae
Owoce dzikiej róży od dawna stosowane są jako jedno z bogatszych źródeł witaminy C. Już 1-3 owoce tej róży mogą pokryć dzienne zapotrzebowanie dorosłego człowieka na tę witaminę. Zawartość kwasu askorbinowego w owocach dzikiej róży zależy od czasu ich zbioru i sposobów suszenia. Naturalna witamina C jest pięć razy bardziej aktywna niż syntetyczna.