Wyświetlanie 25–32 z 32 wyników

Kolendra owoc 100g Natura Wita

5,04 
Kolendra owoc - Coriandrum sativum Owoce kolendry stosuje się w medycynie naturalnej. Jako składnik preparatów i mieszanek ziołowych na niestrawność oraz w walce z pasożytami jelitowymi.

Kalina koralowa owoc 100g Natura Wita

12,20 
Kalina koralowa owoc - Viburnum opulus Owoce kaliny koralowej zawierają witaminy C i P oraz karoten. Stosowano je w medycynie ludowej w postaci syropu jako remedium na kaszel i środek wzmacniający odporność. Ponadto obniża ona ciśnienie tętnicze oraz poziom cholesterolu we krwi, działa także moczopędnie. Owoce tej cennej rośliny sprawdzą się również w łagodzeniu dolegliwości żołądkowych, m.in. biegunki.

Głóg owoc 100g Natura Wita

6,27 
Owoc głogu - Crataegi fructus Głóg wykazuje działanie rozkurczowe na mięśnie gładkie jelit, macicy, dróg moczowych i naczyń krwionośnych. Najważniejsze jest jego działanie rozkurczowe na naczynia wieńcowe serca. Zmniejszenie napięcia ścian naczyń serca powoduje ustąpienie bólu i uczucia duszności.

Dereń owoc 100g Natura Wita

8,24 
Dereń jadalny - Cornus mas Owoce derenia jadalnego są doskonałym surowcem do domowej produkcji naparów, nalewek i syropów. Charakteryzują się cierpkim, kwaskowatym smakiem, porównywalnym do żurawiny. Waga Netto: 100g

Bez czarny owoc 100g Natura Wita

11,20 
Owoc bzu czarnego - Fructus Sambuci Suszone owoce bzu czarnego możemy wykorzystać do wykonania naparów i nalewek. Można je również dodawać do różnego rodzaju deserów i ciast. Waga Netto: 100g

Rokitnik owoc eko 100g Natura Wita

11,96 
Rokitnik owoc Owoc rokitnik jest naturalnym źródłem witaminy C i chociaż jest jej mniej niż np. w owocach róży, to znacznie wolniej ulega ona rozkładowi podczas ich przechowywania czy przetwarzania. To prawdziwe bogactwo witamin – witaminy z grupy B, witamina E, F, K, P, kwas foliowy, prowitamina A, antocyjany, flawonoidy, fosfolipidy, sterydy (prowitamina D), garbniki, cukry, kwasy organiczne (cytrynowy, jabłkowy, nikotynowy), oraz makro i mikroelementów tj. żelazo, bor, mangan.

Morwa biała owoc eko 250g Natura Wita

19,51 
Właściwości lecznicze morwy są wysoko cenione w tradycyjnej medycynie chińskiej i tybetańskiej. W lecznictwie tybetańskim owoc morwy białej nazywa się „darshing” i używa się go przy stanach zapalnych tkanki kostnej i okołostawowej oraz w chorobach kobiecych. W chińskiej medycynie z owoców wytwarza się syrop polecany w chorobach żołądkowych, zaparciach i kolkach.