Kawa Arabica mielona + Reishi BIO 252g
BeOrganic Coffee & Fungi to unikalne połączenia mielonej kawy Arabica z ekstraktami grzybów, standaryzowanymi na zawartość charakterystycznych dla nich substancji aktywnych.
Wykorzystana do produktu została ekologiczna mielona kawa Arabica, która pochodzi z peruwiańskich terenów znajdujących się na wschodnich zboczach Andów. Uprawiana jest na wysokości 1000 – 1800 m n.p.m., gdzie gleby są bardzo żyzne.
dodatkiem w produkcie jest ekologiczny ekstrakt z lakownicy żółtawej (Ganoderma lucidum), standaryzowanego na:
100% składników pochodzenia ekologicznego
Brak dodatków technologicznych i smakowych
Nie zawiera żadnych składników odzwierzęcych, dzięki czemu stanowi produkt odpowiedni dla wegan.
Opakowanie 252g = 24 porcji po 10,5g
Zamykanie torebki strunowe boczne, dzięki czemu opakowanie można wielokrotnie otwierać i szczelnie zamykać
Kawa w połączeniu z dodatkiem ekstraktu z grzybów, daje unikalny i ciekawy smak.
Składniki: ekologiczna kawa Arabica mielona (95%), ekologiczny ekstrakt z owocników lakownicy żółtawej (Ganoderma lucidum) (5%) – standaryzowany na 10% polisacharydów
Składniki
10,5 g (porcja dzienna)
Ekologiczna kawa mielona Arabica
9,98 g
Ekologiczny ekstrakt z lakownicy żółtawej (Ganoderma lucidum)
0,52 g
W tym:
Polisacharydy
52 mg
Reishi (Ganoderma lucidum):
wzmacnia układ odpornościowy
indukuje syntezę cytokin
przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu krążenia
pomaga w utrzymaniu właściwego poziom cholesterolu LDL we krwi
Sposób przygotowania: 2,5 miarki (10,5g) zalać ok. 250 ml gorącej, ale nie wrzącej wody (98OC) i odczekać 4-8 min. Miarka znajduje się w opakowaniu.
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia: napar z 2,5 miarki.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zaleca się stosowanie zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia.
Produkt nieodpowiedni dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Osoby z chorobami układu krążenia, zaburzeniami krzepnięcia krwi, nieprawidłowym poziomem ciśnienia i cholesterolu powinny skonsultować możliwość stosowania produktu z lekarzem.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed wilgocią i światłem.
Data minimalnej trwałości jest numerem partii. Widoczna na tylnej etykiecie.
Czym jest Reishi?
Reishi, czyli Lakownica żółtawa lub lśniąca (Ganoderma lucidum) to gatunek grzyba porastający butwiejące kłody drzewne. Jego znak rozpoznawczy to wachlarzowaty kapelusz, o lśniącej, żółtawej powierzchni. Choć rośnie w różnych zakątkach świata, to tradycja jego czczenia i spożywania w celach prozdrowotnych jest nieodłącznym elementem kultury azjatyckiej, w której od tysięcy lat znany jest pod nazwą Reishi. Szczególne miejsce grzyby Reishi zajmują w tradycyjnej medycynie chińskiej, gdzie od dawna są stosowane są w przypadkach chorób narządów wewnętrznych (wątroby, nerek czy żołądka) oraz do ogólnego wzmocnienia odporności organizmu
Producent: Medicaline Konrad Malitka